KŘEST HYPERBARICKÉ KOMORY

Středeční odpoledne patřilo slavnostnímu křtu hyperbarické komory v Rodinném integračním centru (RIC) v Pardubicích. Pro shromáždění prostředků na koupi nákladné komory Nadace LR v prosinci minulého roku uspořádala charitativní koncert, kde sama přispěla částkou 140.000 Kč a díky štědrosti diváků se přímo na místě podařilo vybrat celkovou částku potřebnou ke koupi komory.

Za doprovodu novinářů jsme se s týmem RICu v čele s paní ředitelkou Hanou Janíkovou sešli přímo v jejich centru, aby nám vysvětlili fungování hyperbarické komory a především její blahodárné účinky na děti a dospělé s autismem. Křtu se účastnila také maminka jednoho z klientů RICu a přiblížila nám tak život dítěte s autismem a úlevu, jakou oxyterapie může nemocnému přinést. Oficiální přestřižení pásky bylo následováno praktickou ukázkou fungování komory a dalším kolem zvídavých dotazů. Nutno říct, že tým kolem paní ředitelky Janíkové je do problematiky skutečně zasvěcený a křest se díky jejich poutavému vyprávění protáhl do pozdních odpoledních hodin.

My RICu přejeme mnoho úspěšných setkání s klienty, kterým se díky hyperbarické komoře zlepší kvalita jejich života.

https://www.idnes.cz/pardubice/zpravy/hyperbaricka-komora-autismus-pardubice-stan-terapie. A230203_101624_pardubice-zpravy_lati

(01/02/2023)