Atletika Bez Bariér Pardubice, z.s.

Na podzim roku 2017 zahájila Nadace LR spolupráci se spolkem Atletika Bez Bariér Pardubice.

Tento spolek zajišťuje a organizuje sportovní přípravu členů a dalších zájemců v atletice tělesně postižených sportovců. Organizuje, pořádá a zajišťuje atletické soutěže v ČR i v zahraničí.

Dále organizačně zabezpečuje sdružování dětí, mládeže a dospělých za účelem propagace a začleňování tělesně postižených do běžného života.

Nadace LR podpořila v minulém roce akci Rozloučení se sezonou 2017 konanou 17. září 2017 na Městském atletickém stadionu na Dukle.

Na tuto akci byli pozváni handicapovaní atleti z ČR, kteří aktivně sportují a účastní se Českého poháru, členové reprezentace ČR i úplní atletičtí nováčci. Na stadionu bylo přivítáno na 30 sportovců z celé České republiky. Bylo k vidění spousta krásných sportovních výkonů, dokonce i tři české rekordy. Pro sportovce byly připraveny dárky a odměny a také pamětní medaile.

Handicapovaným soutěžícím přispěla Nadace LR na odměny a dary, dále také na podporu činnosti ve prospěch handicapovaných částkou 25.000,- Kč.

Letos podpořila Nadace LR opět atletický mítink Rozloučení se sezonou 2018 pořádaný v neděli 23. září 2018 na Městském atletickém stadionu na Dukle.

Akce začala slavnostním nástupem sportovců před hlavní tribunou, oficiální představením a zdravicí osobností. Okolo 10:30 h se sportovci rozjeli do svých disciplín. Bylo připraveno celkem 9 sektorů – 6 pro sedící atlety a 3 pro stojící. Závodníků přijelo z celé republiky 72 včetně těch nejlepších, tedy českých reprezentantů, účastníků vrcholných soutěží, ale i úplných atletických nováčků.

Předáno bylo mnoho cen, pamětní medaile, skleněné poháry a květinové dary. Nadace LR na odměny a dary přispěla handicapovaným závodníkům, ale také na podporu činnosti ve prospěch handicapovaných částkou 15.000,- Kč.

Gratulujeme vítězům i všem účastníkům za sportovní odhodlání a nasazení!

Šmidberský poděkování_Atletika BB

www.atletikabb.cz