Podporujeme předvýchovu vodicího psa Sissy

Malá Sissy Star z Českomoravské vysočiny našla vhodnou rodinu, do které bude umístěna do svých 12 měsíců a postupně si bude osvojovat návyky, aby byla dobrým a věrným společníkem nevidomého klienta.

Cílem je, aby se z malého důvěřivého a tvárného psího miminka stal bezproblémový městský pes, pro kterého je člověk nejlepším přítelem.

Rodina bude se Sissy postupně absolvovat výcvik a učit ji se pohybovat např. ve městě, cestovat všemi dostupnými dopravními prostředky, navštěvovat veřejná místa jako jsou úřady, obchodní domy či restaurace. Sissy si musí osvojit také sociální kontakt s lidmi a ostatními zvířaty, proto s ní bude rodina navštěvovat srazy štěňat.

Je třeba, aby dobře reagovala na přivolání a hravou formou se naučila aportování předmětů.

Důležité je, aby si nevypěstovala špatné návyky jako např. lezení do postele a na stůl, obtěžování při jídle, ničení interiéru, skákání po lidech nebo venčení na chodníku.

Nadace LR podpořila předvýchovu štěněte finanční částkou, která bude použita na úhradu krmení, očkování a veterinární péče.

vps-logo.png