GRAND Festival Smíchu

Východočeské divadlo Pardubice pořádalo v týdnu od 21. do 28. ledna již 19. ročník GRAND Festivalu smíchu.

Diváci měli během jednoho týdne možnost zhlédnout sedm nejlepších komedií, které v roce 2018 vznikly na jevištích českých profesionálních divadel .

V pondělí 28. ledna byli v rámci galavečera oceněni vítězové Festivalu. Soutěžní komedie hodnotila odborná porota a vedle tradičních festivalových cen - Komedie roku, Ceny odborné a studentské poroty, Cena diváků a Ceny za nejlepší herecké výkony - byla poosmé v historii festivalu udělena také Cena Genia smíchu, která je oceněním za mimořádný přínos v herectví, režii či jiné oblasti divadelnictví komediálního žánru v posledních letech.

Komedií roku se stala anglická situační komedie Východočeského divadla Pardubice Z postele do postele, která zároveň získala i Cenu diváků.

Nadace Lenky a Romana Šmidberských je dlouholetým, významným partnerem Východočeského divadla Pardubice a Festival smíchu podpořila částkou 30.000 Kč, která byla předána formou šeku vítězi v kategorii Cena za nejlepší režii, kterou získal pan David Drábek za komedii Kláštěrní ulice aneb To je vražda, hopsala!

Blahopřejeme vítězům!

Výsledky v jednotlivých kategoriích jsou ke zhlédnutí na webových stránkách Východočeského divadla Pardubice:

www.vcd.cz

partner Nadace Lenky a Romana Šmidberských v oblasti kulturního rozvoje