Východočeské divadlo Pardubice („VČD“)

Podpora a spolupráce s Východočeským divadlem je dlouholetá, delší než historie samotné Nadace LR. Manželé Šmidberští podporovali VČD vlastními zdroji již před založením rodinné Nadace LR.

2018

I v roce 2018 pokračovala Nadace Lenky a Romana Šmidberských, jakožto Významný partner VČD, v podpoře kulturní činnosti Divadla.

Nadace LR věnovala nadační příspěvek ve výši 150.000,- Kč, který byl použit na:

• ocenění v rámci Grand festivalu smíchu (28. 1. 2019 - cena za nejlepší režii )
  • ocenění v rámci Divadelního bálu 1. 3. 2019 (cena pro nejlepšího herce a nejlepší herečku);
  • Nadační cenu pro mladé talentované herce Mladého divadelního studia LAIK (NADAČNÍ CENA PRO MLADÉ TALENTOVANÉ HERCE a související činnost Studia).

Nadace Lenky a Romana Šmidberských podporuje Mladé divadelní studio LAIK, které vychovává a divadelně vzdělává zhruba 60 dětí ve věku od 7 do 17 let. Daří se jim realizovat představení pro děti a mládež a zároveň někteří z nich vypomáhají i menšími rolemi i v inscenacích Východočeského divadla v Pardubicích.

Podpora Nadace LR spočívá jednak v motivační ceně vytvořené pro děti, jejímž prostřednictvím chce každoročně podporovat ty jednotlivce, kteří mají příkladný přístup k práci při zkoušení, respektují svého vedoucího a režiséra Zdeňka Rumpíka a jsou si vědomi týmové práce, bez které by samotná inscenace i zkoušení nemohlo fungovat.

Zároveň oceňuje ty, kteří nepodceňují školní přípravu a chtějí mít co nejlepší prospěch a chtějí být po všech stránkách slušnými lidmi a hrdými reprezentanty svého divadelního souboru.

partner Nadace Lenky a Romana Šmidberských v oblasti kulturního rozvoje

www.vcd.cz