ZNOVU JSME OCENILI MLADÉ TALENTY Z DIVADELNÍHO STUDIA LAIK

NADAČNÍ CENA HERECKÝCH TALENTŮ PŘEDÁNA!

První zářijový podvečer patřil Mladému divadelnímu studiu LAIK a slavnostnímu ocenění začínajících herců. Z rukou Lenky Šmidberské, ředitelky Nadace LR, získala šestice oceněných hliněné sošky anděla a šek na zaplacení školného v následující divadelní sezóně. Všem mladým talentovaným hercům gratulujeme a přejeme jim mnoho dalších úspěchů nejen na prknech, co znamenají svět.

Tradiční ocenění proběhlo po premiéře hry Přestupní stanice: Strach, kterou pod vedením Zdeňka Rumpíka nastudovali právě začínající herci z Mladého divadelního studia LAIK, působícího při Východočeském divadle v Pardubicích. Sociální drama z prostředí psychiatrické léčebny, kde je se svými problémy hospitalizována čtveřice hlavních protagonistů, napsala přímo pro soubor dramaturgyně Kristýna Plešková. Hra řeší současné problémy dospívajících, jako jsou anorexie či závislost na drogách, ale klade si za cíl především poukázat na to, že každé takové trápení má svoje řešení.

Více najdete na stránkách divadla:

(01/09/2023)