Adam je jednadvacetiletý mladík, který je reprezentantem v boccie /paralympijský sport podobný petangu/ v kategorii BC3 pro lidi s nejtěžším postižením.
V současné době je na 14. místě ve světovém žebříčku. Jeho sportovním snem jsou Paralympijské hry v Tokiu v roce 2020. Aby měl šanci se kvalifikovat, musí se příští rok zúčastnit několika zahraničních závodů, mezi nimiž i Mistrovství Evropy ve Španělsku. Na závody bude nutno sehnat finanční podporu, ze které se bude hradit účastnický poplatek a cestovní náklady.
Zatím se neví, na které závody dostane od BISFEDU ( Mezinárodní federace bocii ) slot.

Má svalovou dystrofii Duchennova typu a pohybuje se proto na elektrickém vozíku.
Hýbe jen prsty a po celý den je zcela odkázaný na pomoc druhých. Sám rukou ovládá elektrický vozík a myš.
Denně u sebe vozí a používá ventilátor na dýchání, náhradní zdroj k němu a přístroj na udržování čistých dýchacích cest.

V roce 2017 Adam úspěšně odmaturoval na gymnáziu v Hradci Králové.

Největší oporu má Adam v mamince, která je pečující osobou. Kromě celodenní péče s ním trpělivě trénuje a jezdí na závody. Veškerý čas věnuje Adamovi a jeho koníčku, jsou z nich parťáci a skvělý tým. Snaží si užít si společně maximálně každý den, kdy je Adamovi dobře a může fungovat. Adam i maminka jsou odhodlaní a pokorní současně.
Na všech zahraničních závodech je doprovází jako asistent tatínek. Bez něj by to nezvládali. Ať už přesuny v letadle, pomoc při oblékání, jídle, hygieně, přesuny na sportovištích. /Vozí sportovní kufr s 18 míčky a kufr s rampou vážící 32 kg/.

Mimo to tatínek zajišťuje technické zázemí – udržování a dolaďování rampy a výrobu všech potřebných doplňků ke hře / přilba na hlavu, tykadla nutná k vypouštění míčů, bedna na bezpečné přesuny rampy v letadle/.

Adam mezi jednotlivými závody 2 - 3krát týdně trénuje, účastní se reprezentačních soustředění a domácích soutěží – jednotlivých kol 1. ligy, dalších soutěží v boccie v jednotlivcích a v párech ve své kategorii. Bilanci umístění má velmi dobrou.

Také se členy své rodiny utvořili tým, , Bělští draci‘‘ a soutěží v integrované boccie, kde se jim v roce 2018 podařilo vyhrát obě kola 1. ligy a v září postoupit do české Extraligy.

Celá rodina má náš velký obdiv a podporu.