Nápad na realizaci nadační akce, kterou bychom pro širokou veřejnost uspořádali v té nejkrásnější roční době, a zároveň tím přispěli na dobrou věc, jsme měli na mysli už dlouho.  Otevřením Automatických mlýnů jakoby zapadl poslední článek do celé skládačky a vymýšlení najednou dostalo spád. Z počáteční myšlenky se zrodil náš premiérový projekt ´NADAČNÍ ADVENTNÍ JARMARK aneb ZAZPÍVEJME SI RYBOVKU´

6.prosince v odpoledních hodinách nás spolu se spřízněnými organizacemi a našimi přáteli najdete na vnitřním náměstí Automatických mlýnů. Těšit se můžete na stánky s vánočním zbožím, dobroty od pekaře Optimisty, vynikající kávu nebo lahodné palačinky přímo od nás. Vánoční atmosféru budou po celou dobu dokreslovat a hudebně doprovázet sbory Mlima Jua, Jitříčko nebo Chlapecký sbor Bonifantes. A v 18:00 pardubický sbor Continuo rozezpívá celé náměstí Českou mší vánoční. Pro všechny příchozí budeme mít k dispozici noty jak tištěné, tak i v elektronické podobě. Společně si tak budeme moci zazpívat Rybovku!

A pro koho celou tuto akci pořádáme? Cílem je za pomoci veřejnosti vybrat co nejvyšší částku pro vznik tzv. Family Room v prostorách Dětského a novorozeneckého oddělení Pardubické nemocnice. Termín ´family room´ se vžil pro nemocniční pokoj, umožňující dětem s vážným onemocněním, aby je po celou dobu pobytu v nemocnici doprovázeli jejich rodiče, případně i sourozenci. To, že není dítě odtrženo od rodiny významně přispívá procesu uzdravení a samotný pobyt v nemocnici je tak pro dítko snesitelnější. Naším cílem je vybudovat pokojíček, který bude pro dítě i jeho rodiče prostředím bezpečným a současně příjemným.

A tak neváhejte a přijďte si spolu s námi 6.prosince zazpívat Rybovku a podpořit dobrou věc, těšíme se na Vás!

nadace_lr_jarmark_letak_a3_advent_s_vuni_perniku2