ŠTĚDRONOČNÍ ZPÍVÁNÍ PRO ŠTĚPÁNKU

Jako již tradičně se herci a diváci Východočeského divadla v Pardubicích o štědrovečerní půlnoci sešli, aby si společně prodloužili sváteční atmosféru a přispěli na dobrou věc. Štědronoční zpívání není totiž jen o přátelském setkání a zpěvu koled, ale také o pomoci druhým - letos se sbírka konala pro malou Štěpánku, na její rehabilitace a další potřebnou léčbu.

Štěpánka je osmiletá slečna, která se narodila s vážnou diagnózou zvětšené mozkové komory a jen pár dní po narození musela podstoupit operaci. Její mozek se ale nemohl správně vyvíjet, a to si za následek neslo řadu dalších poruch. Štěpánka je ale bojovnice a s maminkou pravidelně cvičí a protahuje svalstvo, a také společně dojíždí na neurorehabilitace, které jí ohromně pomáhají. Jak o Štěpánce říkají rodiče: ´Je to smíšek a je na ní vidět obrovská snaha, ale limituje ji její vlastní tělo. ´

Nadace LR přispěla částkou 30.000Kč a celkově se za pomoci publika a pardubického Lions Clubu pro Štěpánku sešlo krásných 118.463 korun! Štědronoční zpívání bylo letos opravdu štědré, děkujeme!

(24/12/2022)