V roce 2015 založila a vytvořila Nadace LR pro mladé hráče HC Dynamo Pardubice motivační cenu. HC Dynamo Pardubice je pardubický hokejový klub, který je od roku 1950 pravidelným účastníkem nejvyšší československé a nyní české soutěže. Získal doposud šest titulů mistra ligy.

Cílem projektu Nadační cena Vladimíra Martince byla podpora kvalitní výchovy a důležitosti vzdělání mladých hráčů hokejového týmu Dynamo. Motivovat je pro to, aby se snažili být zdatnými sportovci se smyslem pro férovou týmovou hru, hrdými hráči svého domácího týmu a zároveň houževnatými studenty s vědomím důležitosti vlastního vzdělání. Aby se z hráčů staly morálně silné osobnosti, které domácí tým potřebuje ve své základně mít, a kteří chtějí dosáhnout mety „být slušným, pracovitým žákem, studentem a hráčem s respektem a loajalitou ke svému domácímu klubu“.

Motivační má být i předání ceny z rukou žijící legendy pardubického hokeje – pana Vladimíra Martince.
Nadační cena Vladimíra Martince je určena vítězi každého jednotlivého oddílu podle věkových kategorií. Kritéria pro zisk Nadační ceny VM jsou Nadací jasně definována.
Hráči byli vybráni na základě interního bodového hodnocení, které sestavili, vedle manželů Šmidberských, jednotliví oddíloví trenéři, šéftrenér mládeže a generální manažer hokejového klubu.

V hokejové sezoně 2015/2016 vyhlásila Nadace LR v březnu 1. ročník Nadační ceny Vladimíra Martince jako zpětné ohlédnutí a zhodnocení hráčských výsledků za sezonu 2015 a vybrala 10 nejkvalitnějších hráčů, kterým byla slavnostně předána vítězná cena – skleněný puk včetně finanční odměny. Nadace LR přispěla deseti vítězům ceny celkovou částkou 251.500,- Kč.

V září 2016 Nadace LR vyhodnotila celou uplynulou sezonu a ve 2. ročníku vybrala dalších, tentokrát 9 nejkvalitnějších hráčů, kteří byli finančně podpořeni do další začínající sezony celkovou částkou 184.000,- Kč.

V hokejové sezoně 2016/2017 vyhlásila Nadace LR třetí ročník Nadační ceny Vladimíra Martince jako zpětné ohlédnutí a zhodnocení hráčských výsledků za sezonu. Deseti vybraným nejkvalitnějším hráčům byla slavnostně předána vítězná cena – skleněný puk včetně finanční odměny a to v rámci pravidelného setkání na Severní tribuně Tipsport areny, které se konalo 6. září 2017.
Účastnili se ho všichni hráči HC Dynamo Pardubice, vedení klubu, trenéři a rodiče hráčů mládežnických kategorií.
K projektu se v této sezoně připojil a významně ho podpořil nový partner společnost STŘÍDA SPORT s.r.o., který svým příspěvkem (120 tis. Kč) zajistil část odměny pro vítěze jednotlivých kategorií, a to příspěvek na hokejovou výstroj hráčů. Za jeho přístup, podporu kvalitních a nadějných hokejistů a spolupráci mu patří od Nadace LR velké poděkování.

Nadace LR přispěla deseti vítězům ceny celkovou částkou 220.000,- Kč. Vítězové obdrželi významný příspěvek na výstroj hráče a na zaplacení celoročních členských příspěvků.

Nejkvalitnější hráči Dynama v jednotlivých kategoriích v sezoně 2015/2016

• Ročník 2003: Matěj Kloz
  • Mladší dorost: Michal Hrádek
  • Starší dorost: Dominik Dubovči

Podpora hráčů mládežnických kategorií ze sociálně slabých rodin

Projekt byl vytvořen jako podpora mladých talentovaných hráčů jedenácti oddílů pardubického hokejového klubu Dynamo Pardubice, kteří se chtějí sportu věnovat intenzivně, ale nedovoluje jim to finanční situace rodiny.

Pro hokejovou sezonu 2017/2018 byli podpořeni 4 chlapci ze 2 rodin naplňující parametry pro zařazení do projektu. Byly podpořeni nadačními příspěvky ve výši 15.000,- Kč a 20.000,- Kč, které posloužily na úhradu ročních členských příspěvků a na hokejovou výstroj.

V sezóně 2016/2017 byl podpořen jeden chlapec nadačním příspěvkem ve výši 30.000,- Kč, který sloužil na úhradu ročního členského příspěvku a pořízení hokejové výstroje.

Dále se tento projekt zaměří obecně na talentované děti se sociálně slabým zázemím a ponese název „Sociální podpora talentovaných dětí a mládeže“. Viz. PODPORA JEDNOTLIVCŮ - PODPORA TALENTOVANÝCH.