V roce 2015 založila a vytvořila Nadace LR pro mladé hráče HC Dynamo Pardubice motivační cenu. HC Dynamo Pardubice je pardubický hokejový klub, který je od roku 1950 pravidelným účastníkem nejvyšší československé a nyní české soutěže. Získal doposud šest titulů mistra ligy.

Cílem projektu Nadační cena Vladimíra Martince byla podpora kvalitní výchovy a důležitosti vzdělání mladých hráčů hokejového týmu Dynamo. Motivovat je pro to, aby se snažili být zdatnými sportovci se smyslem pro férovou týmovou hru, hrdými hráči svého domácího týmu a zároveň houževnatými studenty s vědomím důležitosti vlastního vzdělání. Aby se z hráčů staly morálně silné osobnosti, které domácí tým potřebuje ve své základně mít, a kteří chtějí dosáhnout mety „být slušným, pracovitým žákem, studentem a hráčem s respektem a loajalitou ke svému domácímu klubu“.

Motivační má být i předání ceny z rukou žijící legendy pardubického hokeje – pana Vladimíra Martince.
Nadační cena Vladimíra Martince je určena vítězi každého jednotlivého oddílu podle věkových kategorií. Kritéria pro zisk Nadační ceny VM jsou Nadací jasně definována.
Hráči byli vybráni na základě interního bodového hodnocení, které sestavili, vedle manželů Šmidberských, jednotliví oddíloví trenéři, šéftrenér mládeže a generální manažer hokejového klubu.

Pro další hokejovou sezonu společnost STŘÍDA SPORT převzala od Nadace LR záštitu nad Nadační cenou Vladimíra Martince. Nadační aktivity se totiž zacílily na nadané jednotlivce a na sociálně potřebnou skupinu dětí a mládeže Pardubického kraje.
Všem zainteresovaným subjektům projektu NCVM děkujeme za milou spolupráci.

Partner Nadace Lenky a Romana Šmidberských